Zamieszczone przez yunior81
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
aronus, założyłem "18" stki. Jestem bardzo zadowolony i polecam te sprezyny tj. Lesjofors kazdemu kto chce mieć spokój z siedzącym tyłem i nie tylko. Jezeli ktos planuje pojezdzic Skoda kilka lat to polecam tez wymienić sprężyny z przodu, wtedy charakterystyka zawieszenia bedzie jednakowa. Od siebie moge tylko dodać, że wymiana sprezyn tylko z tyłu nie poprawia prowadzenia samochodu jak to niektórzy twierdzą.
Trochę się dziwie Kolegom którzy wkładaja w servisie na gwarancji Mady lub kupuja te sprezyny za własną kase.... ale w tym przypadku chyba chodzi o wiare w ASO bo innego wytłumaczenia tej sytuacji nie widzę.
Komentarz
-
-
Dodam i ja kilka słów od siebie. Byłem dzisiaj u Autoryzowanego Partnera Skody (tylko serwis bez sprzedaży). Panowie zrobili ścieżkę diagnostyczną, podnieśli i opuścili auto , wyjechali na plac i z duma oddają kluczyki- Wszystko jest w porządku proszę Pana. :shock: Ale jak to, a mierzyliście prześwit. Cisza. Ale na maszynach nic nie wyszło i jest OK. Ja na to że proszę wpisać na zleceniu wartość pomiaru. Po kilku chwilach przepychanki słownej poszedł gość no i jak mu powiedziałem co ma zmierzyć to wyszło 37,4cm. Ja się pytam , macie wagę itp. Nie mamy. Pytam co dalej, no może wyślemy zapytanie do SAP o wytyczne co dalej. No i czekam na telefon co dalej. Szkoda gadać , a najlepsze jest to że jak by nie ten wątek na forum to by człowieka bez masła załatwili. Bo oni nawet nie wiedzieli co i jak mierzyć. Do innego ASO nie pojadę bo mam dość daleko i za paliwo to bym sprężyny sam sobie kupił. Ale im nie popuszczę dla zasady , zobaczymy co będzie dalej . Auto ma 7000km w 7 miesięcy bez gazu.
Komentarz
-
-
Kolego dla zasady możesz powalczyć.
Moja skoda jak w opisie, po dwóch wymianach na gwarancji które nie przyniosły oczekiwanej poprawy. Zdecydowałem się na Lesjöfors, sam wymieniłem i na razie ok. Przbieg 7000 i jeszcze 13 miesięcy gwarancji, też tak myślałem żeby nie odpuszczać ale szkoda nerwów, czasu na przepychanki z niekompetentnymi serwisami.
Komentarz
-
-
Amortyzator u dolu mocowany do wahacza, moze za duzy skrot myslowy.Zamieszczone przez yunior81Maicroft napisał/a:
Odkrecasz amortyzator,
A po co odkrecać amortyzator ? odkreca sie jedna srubę mocującą dolny wahacz i to wszystko....
Jak nie ma gazu, to zadne 6 miesiecy i 10kkm przebiegu. Nie ma sie co poddawac. Auto ma 2 lata pelnej gwarancji i tyle.Zamieszczone przez michal_suchyAuto ma 7000km w 7 miesięcy bez gazu.
Komentarz
-
-
Przy okazji wymiany kół na letnie w OII Tour LPG mojego taty zmieniliśmy sprężyny na Lesjöforsy z końcówką 18. Jest extra !! Zrobił na nich około 1000km więc się już ułożyły i tył jest na takiej wysokości jaka jest przewidziana.
Specyfikacja auta dla porównania ciężaru bagażnika: liftback + LPG + koło zapasowe.
Dla zastanawiających się nad wymianą a mających takie same auta - wymieniajcie na tez "18".
Teraz rozważamy wymianę przednich, bo czuć różnicę, że przód jest "słabszy" jakiś taki "gumowy".
Ja natomiast mam OII Tour + LPG + koło zapasowe + HAK
...i tu mój dylemat, czy "18" wystarczy czy dać "19"- jakieś sugestie???
Komentarz
-
-
13kg + 75kg nacisku na kulę :wink:Zamieszczone przez MutiSa hak też waży
tylko jadą lub dwie pzycję wyżej ze oferty ori kupy na 1x biała, 3x żółtaZamieszczone przez Mutijest on uwzględniany przy doborze sprężyn przez fabrykę
która nie jest w syanie sprostać swoim wymaganiom.
[ Dodano: Nie 28 Kwi, 13 00:08 ]
Ja też 8)Zamieszczone przez Mutibrałbym 19.
Komentarz
-
-
Po długim czasie wkoncu jakaś zmiana - aso założyło mady . Jest 400mm z pełnym lpg i 3/4 Pb . Z tego wszystkiego zapomniałem się spytać czy geometria się nie zmieniła (sam już nie wiem ,ktoś coś wspominał) . Trzeba korektę geometrii ? Z madami mam wrażenie , że tył jest sztywniejszy ale przynajmniej jest wysoko i opada tylko tyle ile musi , wiadomo . Pewnie lepiej byłoby zainwestować w wszystkie nowe , lepsze sprężyny ale odpuszczam jak narazie (z czasem trochę sprężyny się dopasują ) . Szkoda tylko , że skoda zrobiła nas w bambuko i łaskawie da mady itd. . Eh zycie ...Profil O2 Tour'ek -> http://www.autocentrum.pl/awc/bezele...-octavia-2012/
Komentarz
-
-
Po dołożeniu sprężyn przez ASO autkiem jeździ się o niebo lepiej, jest w miarę sztywno i prześwit prawie 400mm. Walczyłem z ASO żeby sprawdzili mi kąty po dołożeniu sprężyn (w ramach gwarancji) ale ze stanowczą upartością odmówili - staropolskim zwyczajem pomyślałem głośno "walcie się". Po przejechaniu ok 1000km (sprężyny musiały się troszku ułożyć) zawitałem w warsztacie znajomego mechanika i co się okazało, tylne zawieszenie nie dość, że było przestawione względem przedniego to i kąty były rozjechane. Dodatkowo poprosiłem o sprawdzenie zbieżności przedniego zawieszenia które jak się okazało wymagało korekcji. Cala przyjemność kosztowała 100pln ale wrażenia z jazdy są naprawdę bezcenne. Autko śmiga jak po szynach i w końcu mogę się cieszyć komfortem podróżowania. Po dołożeniu\wymianie sprężyn zachęcam do pomiaru\regulacji tylnego zawieszenia.Janek
Komentarz
-
-
ja jestem w trakcie walki ...Zamieszczone przez bezelexPo długim czasie wkoncu jakaś zmiana - aso założyło mady
- na pierwszym przeglądzie dokonali pomiaru - wynik - tył siedzi za nisko,
- oczekiwanie na decyzję SAP - ponad 3 tygodnie,
- okazało się, że niby trzeba dokonać pomiaru nacisku na osie (ciekawe po co ?),
- dziś dokonano pomiaru i jutro niby ma być telefon co SAP na wyniki pomiarów,
pożyjemy zobaczymy.
Komentarz
-
-
O mój Boże...
Przebrnąłem przez 69 stron!
Alleluja! Chwała Panu!
3 wieczory zabrało, ale wątek zaliczony
Jestem po gwarancji (za późno zauważyłem, że "siadłem"), mam kombi bez gazu, mam jakieś 37 centymetrów i raczej silną motywację do wymiany tylnych sprężyn.
Widzę, że wątek zakończył się na Lesjoforsach. Pozostaje podjąć decyzję czy 4285718 czy też 4285719. Skłaniam się ku 19, ale nie chciałbym przedobrzyć z twardością/sztywnością tyłu. Co myślicie?
Komentarz
-
-
Z własnego doświadczenia osobiście mogę Ci polecić 4285718.Zamieszczone przez Marek358Co myślicie?
Dlaczego ? Musisz zdawac sobie sprawe ze seryjne sprezyny sa bardzo miekkie i co byś innego nie założył tj. np. markowe czy "zwykłe" za 50 zł., będą one dużo bardziej twarde od serii. Ja przerobiłem na własnej skorze temat zwykłych sprezyn, z pakietu na bezdroza i teraz jezdze własnie na "18". Jestem zadowolony choc czuc wyraźną sporą różnicę w porównaniu do serii z przodu - a ta jest najbardziej "miekka" w porównaniu do "19' i "20".
Uważam, że 18 spokojnie da rade nawet w kombi. O potencjale 18 świadczy to, że przy instalacji LPG u mnie tył stoi wyżej niż bez instalacji w dniu odbioru auta z salonu a troche już tysiecy na tych sprezynach zrobiłem i to z różnym obciażeniem.
Komentarz
-
-
No to jeszcze chwilę pomyślęZamieszczone przez yunior81Z własnego doświadczenia osobiście mogę Ci polecić 4285718.Zamieszczone przez Marek358Co myślicie?
Zazwyczaj jeżdżę sam, ale czasem biorę całą rodzinę, cztery walizki w bagażnik i boksa na dach. I zastanawiam się czy 18stki dobrze to zniosą...
Czy ktoś z was trafił na ofertę na 4285719 poniżej 180 zł za sztukę?
Komentarz
-
-
Masz na myśli tylko ładunek czy także pasażerów?Zamieszczone przez bishop:lol:Zamieszczone przez Marek358O mój Boże...
Przebrnąłem przez 69 stron!
Alleluja! Chwała Panu!
Nie wiadomo , jakie ładunki wozisz, jak +500kg to 19, jak częsciej <400kg -18
Bo sam ładunek, to ładunek wakacyjny, czyli 4 walizki plus trochę mniejszego badziewia w bagażniku - ok. 100 kg, ale do tego box i jego zawartość - pewnie nie więcej niż 60 kg. Dwie dorosłe osoby z tyłu to kolejne 100-200 kg na tylnej osi (zależnie kto wsiądzie). Więcej nie będzie. Pytanie o ile się ugną 18tki przy takim obciążeniu, czy wrócą do pierwotnych wymiarów po rozładowaniu samochodu i czy będzie "jee-but!" na wybojach...
Trochę to kosztuje, więc nie chciałbym po wakacjach znowu wymieniać sprężyn...
Komentarz
-

Komentarz